Menybanner

Nyheter

artikkelbilde

Enorme salgstall for Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens har fått en bokstavelig ny vår som fysisk format. Disney melder om salgstall på over 100.000 filmer, og flertallet er Blu-ray.

Fredag 22. april 2016 hadde vinterens storfilm Star Wars: The Force Awakens – med kinopremiere 16.12.2015 – lansering på Blu-ray og DVD.

Bare i 2015 var det 473.114 som så den på kino i løpet av tolv dager, og i løpet av 2016 har 160.802 personer sett den, så det totale besøkstallet på norske kinoer er på fantastiske 633.916 personer.

Så hvordan vil en slik kinosuksess gjøre det i et videomarked som er forbi storhetstiden? 

Svært bra, melder Disney!

– Det var mange butikker som hadde satt av plass til kampanjen og markedsført filmen, forteller salgssjef Gustav Wedel Jarlsberg hos The Walt Disney Company Nordic til VIDEOMAGASINET.

– Det er utrolig flott å se at butikker igjen tok ansvar og brukte denne filmen til å annonsere og skape aktiviteter i butikk. Til lanseringsdatoen hadde vi ca 100.000 filmer ute i butikkene, hvorav 65 % av salget var Blu-ray. Salgstall fra flere av de større kjedene viser at dette er en stor salgssuksess. Vi har en salgsprosent så langt på Blu-ray som er over 50 % etter første helg. Dette er utrolig morsomt og bekrefter for alle hvor viktig det er med det fysiske produktet, mener Disney-sjefen.

Filmen har full distribusjon hvor de fleste leketøysforretninger også er med. Av de utsendte 100.000 eksemplarene, var hele 65.000 Blu-ray.

Star Wars: The Force Awakensble lansert på kino også med 3D og Dolby Atmos-lyd. Dette er ikke på Blu-ray-utgaven. Ifølge ryktene fra USA kommer filmen på Blu-ray 3D til høsten. Det er også snakk om en utvidet regissørversjon, og mange venter spent på om Disney, som det siste studioet, vil støtte 4K Ultra HD Blu-ray.

Saken er hentet fra VIDEOMAGASINET.no

Vi ønsker din mening hjertelig velkommen på alle saker. Vi ber deg å holde en respektfull og saklig tone. Trakassering, hatske og useriøse utfall og trusler, aksepterer vi ikke. Tenk på hvordan du ønsker å fremstå, da mange kan lese det du skriver. Kjør debatt! :D
Tilbake